top of page

Всеукраїнська науково-практична конференція «Система надання освіти дітям з особливими освітніми пот

Кожна людина, незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, має право на одержання освіти, якість якої не різниться від якості освіти здорових людей.

Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу.

Одним із головних завдань інклюзії є відгук на широкий спектр освітніх потреб в шкільному середовищі та поза його межами.

В основу інклюзивної освіти покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію дітей, яка забезпечує однакове ставлення до всіх людей, але створює спеціальні умови для дітей з особливими потребами.

11 грудня 2019 року в Лисичанському педагогічному коледжі відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Система надання освіти дітям з особливими освітніми потребами в умовах сучасного закладу». Учасниками конференції були представники освітніх закладів різного рівня.

На конференцію завітали представники ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Науково-дослідного інституту педагогіки та психології.

Плідною стала демонстрація високого рівня обізнаності та фахової компетентності використання різних форм та методів роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Методист ЛЦНТТУМ Лукащук Н.І. виступила з доповіддю «Види арт-терапії та її використання в інклюзивній освіті». Пані Наталія розповіла слухачам про різні види арт-терапії, їх можливості та застосування при роботі з дітьми з особливими потребами та поділилася власним досвідом використання ліплення як компонента арт-терапевтичного впливу.

Арт-терапія здатна запустити в людині процеси самодопомоги, самозцілення, саморозвитку (О. Тараріна).

bottom of page