top of page

Установча нарада позашкільників Лисичанська

Ось і почався новий навчальний рік. І хоч позашкільники його починають з 15 вересня, вже сьогодні відбулася установча нарада, під час якої педагоги позашкілля Лисичанська отримали напуття у плавання, тривалістю в рік.

Методист КЗ "Лисичанський методичний центр освіти" Петрова Н. А. ознайомила учасників з нормативно-правовими документами позашкілля, якими ми маємо користуватися у своїй навчальній та виховній роботі. Пані Наталія зробила акцент на Указі Президента України від 18.05. 2019 р. №286/2019 «Про Стратегію національно – патріотичного виховання" та створеній на його основі новій редакції Концепції національно – патріотичного виховання в системі освіти України. Також вона звернула увагу слухачів на лист МОН України № 1/9-414 від 27.06.2019р. «Про деякі питання щодо створення безпечного освітнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок».

У своєму виступі методист ЦПРШМ Рисухіна О. П. висвітлила питання про важливість розвитку позашкільної інклюзивної освіти, та можливості позашкільних закладів м. Лисичанська щодо цього питання.

Актуальною темою для педагогів-позашкільників є нові програми з позашкільної освіти, затверджені МОН України, за якими вони мають працювати після закінчення терміну дії нині існуючих програм. Методист ЛЦНТТУМ Савенко Н. С. ознайомила учасників наради з проектом Положення про порядок затвердження й запровадження навчальних програм із позашкільної освіти. Вона розповіла чим відрізняються типові, адаптовані, модифіковані, інноваційні та авторські програми та який складний та довгий шлях експертизи та затвердження вони мають пройти перше ніж керівники гуртків зможуть використовувати їх у роботі.

Сьогодні у закладах загальної середньої та позашкільної освіти активно запроваджується STEAM-освіта, що зумовлено мотивацією учнівської молоді до вивчення предметів природничо-математичного циклу й, водночас, високим запитомвиробничої сфери на працівників, що володіють компетентностями у сферах: інженерії, медицини, екології, ІТ, авіабудуванні тощо.

Про напрямки розвитку STEAM-освіти в позашкіллі та методичні рекомендації щодо впровадження цієї технології у закладах позашкільної освіти розповіла методист ЛЦНТТУМ Савенко Н. С.

Нарада була змістовна, торкнулася дуже важливих моментів організації навчального процесу у позашкільному навчальному закладі. Тож, натхненні та наснажені ми починаємо ноний навчальний рік.

bottom of page