top of page

#флешмоб#моряки#Луганщина#Лисичанськ

У Керченській протоці ФСБ Росії 25 листопада 2018 року захопили три українських кораблі із застосуванням вогню на ураження. За даними України, поранення отримали шестеро українських військових моряків..Затримані судна доставлені до Керчі, морякам надали медичну допомогу. (джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4036712-konflikt-v-kerchenskii-prototsi-foto-ta-video) Захоплені моряки й досі знаходяться у полоні.

В Україні проводяться акції на підтримку військовополонених моряків у Керченській протоці, один з яких наш земляк із Луганщини - матрос Семидоцький Євгеній Віталійович. От і у Лисичанську вирішено було провести з 11 по 17 березня 2019 року флеш-моб в підтримку полонених військовослужбовців.

Керівники гуртків запропонували вихованцям нашого Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді виготовити паперові кораблики. Педагоги пояснили дітям, для чого це потрібно. Вихованці залюбки разом з дорослими виготовили кораблики. А керівник гуртка «Юні фотоаматори» Голубова С. С. заросила своїх гуртківців для фотозйомки цього заходу. Вони з радістю погодились це зробити. Співчуття чужій біді, бажання допомогти, почуття несправедливості того, що відбувається, обурення порушенням прав людини - це ті емоції, які формують громадянськість як рису особистості, яка характеризується усвідомленням нею своїх прав і обов'язків у ставленні до держави, народу, законів, норм життя; турботою про благополуччя своєї країни, збереження людської цивілізації конкретними діями відповідно до власних переконань і цінностей.

bottom of page