top of page

Змагання з метальних моделей планерів

Авіамодельний спорт – це технічний вид спорту, учасники якого змагаються у конструюванні моделей літаючих апаратів: планерів, літаків, гелікоптерів. До того ж, вони мають показати клас у керуванні ними на швидкість, дальність, тривалість перебування у небі. Цією цікавою та хвилюючою справою захоплюються як діти так і дорослі, адже модель літака або планера можна створити власноруч.

В цьому році команда авіамоделістів ЛЦНТТУМ вперше прийняла участь у відкритій першості м. Сєвєродонецька з авіамодельного спорту (метальні моделі) серед учнівської молоді «Ластівки Сєвєродонецька-2019», який проводився за підтримки відділу освіти Сєвєродонецької міської ради.

Метою Першості є пошук та підтримка технічно обдарованої учнівської молоді, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку; популяризація та пропаганда науково-технічної та спортивно-технічної творчості, зокрема, авіамодельного спорту (метальні моделі), збільшення мережі гуртків та залучення гуртківців до участі у масових заходах; визначення та відзначення найкращих учасників у командній та особистій першості.

До участі були запрошені вихованці гуртків закладів позашкільної освіти та учні закладів загальної середньої освіти віком до 12 років включно зі своїми власноруч виготовленими планерами.

Першість проводилася 23 лютого 2019 року на базі спортивної зали гуманітарно-естетичної гімназії м. Cєвєродонецьк.

Останній раз відкрита першість «Ластівки Сєвєродонецька» серед учнівської молоді проводилася 6 років тому, ще у 2013 році. І ось зараз змагання з авіамодельного спорту на Луганщині відроджуються. І нехай цього року змагалися тільки вихованці позашкільних закладів Сєвєродонецька та Лисичанська, зацікавленість виявили і діти, і їх вихователі, і батьки.

При спрямованості сучасної освіти на розвиток науково-технічних дисциплін, які вивчаються не окремо, а у комплексі, на допомогу приходять заклади позашкільної освіти науково-технічного спрямування. Велике значення грає практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.

Тут у нагоді і стають змагання, які дають змогу випробувати свою теорію чи модель у польових умовах.

Ми вважаємо, що за технічними та точними дисциплінами майбутнє. Тож, відкрита м. Сєвєродонецька з авіамодельного спорту (метальні моделі) серед учнівської молоді «Ластівки Сєвєродонецька» здобудуть ще свого розвитку та підтримки.

bottom of page