top of page

Святкуємо Різдво

Новорічні традиції тісно пов'язані з Різдвом Христовим. Але на цьому святкування не закінчуються. До самого Хрещення Господього (19 січня) продовжуються святки. Тому головна задача в цей період - святкувати!

Святки в народі називали святим часом. Це багатоденне свято ділться на дві частини. З 7 по 14 січня, в святі вечора, колядували і влаштовували дівочі ворожіння, а з 15 по 19 січня - теж веселилися на славу, але побоювалися страшних вечорів - часу розгулу темних сил.

От і ми вирішили святкувати, але нетрадиційним способом. Силами вихованців гуртка "Радіоелектронне конструювання" (керівник гуртка Голодняк С. Є.) в нашому Центрі створена система брейн-рингу. Ми вирішили використати саме її для різдвяної гри. Гру проводив керівник гуртка "Світ комп'ютерів Голубов С. В. Спочатку дітям запропонували подивитись цікавий фільм про Різдво та різдвяні традиції. А потім дві команди змагалися за звання найуважніших та найкмітливіших.

І зовсі не важливо, хто переміг. Найголовніше, що наші діти знають народні традиції, пишаються історією українського народу та будуть зберігати ці традиції у майбутньому.

На синім небі Зіронька стала, По всій Вкраїні Звістку подала.

Що в Віфлеємі, В стайні низенькій, Дитя родилось — Ісус маленький.

М. Влад

bottom of page