top of page

Свято творчості для містян

Сьогодні у ТК "Кристал" пройшов благодійний фестиваль творчості "Новорічні дива власними руками". Організатором фестивалю став Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Майстер-класи проводили педагоги закладу. З 11 години всі бажаючі мали змогу виготовити новорічні сувеніри та прикраси власноруч з самих різних матеріалів та в різних техніках. Малеча із захопленням виготовляла ялинки, підкови, сніжинки, янголят.

Дуже зацікавили відвідувачів півники-мотанки. Кислякова Олена Іванівна, керівник гуртка "Декоративно-прикладне конструювання", показала як легко та просто з декількох клаптиків тканини за допомогою ниток створити символ 2017 року.

Наснікова Оксана Олексіївна, керівник гуртка "АТР-студія", навчила дітей виготовляти прикраси-ялинки з картону та ниток. На майстер-класі у керівника гуртка "ЛЕГО-конструювання" Мамченко Яни Володимирівни відвідувачі навчилися виготовляти універсальний символ щастя та добробуту підкову з джутових ниток. Підкова була прикрашена зернятками кави... зробленими з солоного тіста.

Савенко Наталія Сергіївна, керівник гуртка "Оригаміка", та Лисицька Лариса Іванівна, керівник гуртка "Українські ремесла" навчили охочих виготовляти новорічні прикраси з паперу. Ажурна об'ємна сніжинка та янгол на вікно чудово прикрасять приміщення, в якому відбудеться свято.

Найцікавішими були майстер-класи Наснікова Романа Івановича, керівника гуртка "Початкове спортивно-технічне моделювання",та Тарасенко Анатолія Володимировича, керівника гуртка "Художня обробка деревини". Роман Іванович виготовив з дітьми трансформер з дроту та намистин. Ця чарівна іграшка змінює форму за бажанням власника та викликає море здивування в оточуючих. А от Анатолій Володимирович здивував всіх підставкою під чашку з СД-дисків. Дівчатка та хлопчики нагрівали краї диска на свічці та вигинали їх за допомогою плоскогубців. Утворювалися хвилясті рюші з єфектом снігу.

Учасники фестивалю побачили, що з самих простих речей можна створити неймовірні вироби. Деякі учасники встигли зробити декілька сувенірів. Всі пішли задоволені.

ЛЦНТТУМ висловлює подяку адміністрації ТЦ "Кристал" та адміністрації Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу за допомогу в організації фестивалю.

Це не останній фестиваль творчості у нашому місті. Наступну зустріч призначаємо 1 червня 2017 р. на День захисту дітей. А до того слідкуйте за новинами нашої відкритої родинної студії "Дивосвіт" та приходьте на майстер-класи до нашого Центру.

bottom of page