top of page

МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Національний центр «Мала академія наук України» 15–17 листопада вже всьоме провів виставку-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Наш Центр, наше місто, нашу область представляв вихованець гуртка "Радіоелектронне конструювання" (керівник Голодняк Сергій Євгенович) МАЛИЙ Андрій.

Роботи учасників були розподілені за сімома номінаціями: «Електроніка та приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Роботехніка та роботехнічні системи», «Машинобудування» і «Технічна творчість та винахідництво». Андрій представив проект у номінації «Електроніка та приладобудування».

Його науково-дослідницька робота мала назву "Мініатюрна енергозберігаюча світлодіодна мережева лампа». Актуальність проекту міститься в створенні нової мініатюрної енергозберігаючої лампи, лампи з цоколем звичайних ламп розжарювання і оптимальною кількістю світлодіодів з великою яскравістю, в якій використані недорогі деталі з мінімальним споживанням електричної енергії.

Оцінювали школярські проекти науково-педагогічні працівники вишів, галузевих інститутів НАН України і співробітники АТ «Укрексімбанк». Серед критеріїв оцінювання – актуальність, практичне значення, самостійність у виконанні роботи і творчий підхід, повнота в розкритті теми, презентаційні навички учасника, відповідність стендової доповіді вимогам і наявність демонстраційної моделі чи макета.

МАЛИЙ Андрій гідно представив свій проект. Він став дипломантом VII Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Диплом підписаний президентом Національної академії наук України Б. Патоном та президентом Малої академії наук України С. Довгим.

За словами президента МАН Станіслава Довгого, з кожним роком винаходи, представлені на «Майбутньому України», стають більш практичними та орієнтованими на розв’язання проблем сучасності.

Загалом на виставці-конкурсі було представлено 89 проектів. І важливим є не тільки сам елемент змагальності, а й те, що учні мають змогу почути думку професійного журі, яка їм надзвичайно потрібна на початках наукової діяльності, завести корисні знайомства і почерпнути цінну інформацію для розвитку своїх ідей.

Вихованця ЛЦНТТУМ МАЛОГО Андрія було запрошено на навчання у Національному політехнічному університеті України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського". Це велике досягнення для нашого закладу, яке підтверджує необхідність існування позашкільної освіти.

bottom of page